top of page

MISOOL - Een waar stukje paradijs.


Als travel advisor reis ik vaak, maar ik bezoek ook een heel aantal vakbeurzen per jaar. Dit is noodzakelijk om op de hoogte te blijven van de evoluties binnen de industrie en telkens toch ook weer nieuwe pareltjes te ontdekken. En eens in de zoveel tijd kom je dan iemand tegen waar je alleen maar bewondering voor kan hebbenDit is er zo eentje. Ik ontmoete de eigenares van Misool vorig jaar op een beurs in Marrakech. Een jonge Scandinavische dame, die me versteld deed staan wat pure passie toch nog kan verwezenlijken in onze wereld die dringend gered moet worden.


Als fervente duikers, reisde ze met haar partner een aantal jaren geleden rond in Indonesie en kwamen zo terecht in een archipel van onbewoonde eilandjes. Spijtig genoeg werd de onderwater fauna en flora er zwaar bedreigd door de haaienvisserij door de Chinezen.

Om een lang verhaal kort te maken. Ze besloten er wat aan te doen en kochten een van de eilanden om dit prachtige stukje natuur te redden en weer leven in te blazen. Uiteindelijk zaten ze daar met z'n tweeën, met een eiland maar de financiele middelen waren al snel geslonken. Dit bracht hen ertoe er een zeer kleinschalig resort te bouwen. Met deze opbrengsten wordt er geïnvesteerd in de heropleving van dit stukje natuur en in het wetenschappelijk onderzoek naar de Manta Ray. Dit alles met behulp van de lokale bevolking.


Er is maar plaats voor 40 gasten die er op een all inclusive basis verblijven en per gast is er 4 man personeel. Dit brengt ons natuurlijk in een hogere exclusieve klasse MAAR je draagt wel rechtstreeks bij tot het redden van dit stukje aarde.


Of zoals Dr Mark Erdmann, marine bioloog het zegt:

"Misool represents one of the most pristine reef systems left on earth — one of only a handful of places in the universe where biodiversity is improving rather than declining."


Laat je mee voeren naar dit prachtige stukje natuur en zie wat de passie van een jong koppel kan creëren.

Commentaires


bottom of page