top of page

Venice Simplon Orient Express

De Venice Simplon Orient Express, een "once in a lifetime" kans om een keer te reizen met deze legendarische trein.De eerste treinreis van dit historische icoon dateert reeds van 4 oktober 1883 en kent een rijke geschiedenis.

Passagiers als Tolstoy, Trotsky, Marlene Dietrich, Lawrence of Arabia en de spion Mata Hari en films als The Spy Who Loved Me, Murder on the Orient Express en Bram Stoker's Dracula maakten van deze trein een ware legende.Je reist er nog in ware Gatsby stijl in de originele wagons van de jaren 1920 - 1930. Er zijn 3 restauratierijtuigen en een elegante bar. Prachtige art deco cabines met comfortabele sofa's worden 's avonds, terwijl u rustig van een exclusief diner geniet, omgevormd tot slaapwagons. Het intieme slaapvertrek beschikt dan over 2 boven elkaar gelegen bedden. Voor wie een suite verkiest worden er 2 naast elkaar gelegen coupés met tussendeur gereserveerd. Enkel de 6 Grand Suites beschikken als enige aan boord over een dubbel bed, een aparte zithoek, een eigen badkamer met douche en lavabo en toilet.


 

REIZEN IN WARE GATSBY STIJL

 

De trein heeft verschillende routes in Europa waarbij de ervaring centraal staat. Terwijl je door een weelderig glooiend landschap en langs majestueuze bergen reist geniet je van elk moment. Voor de echte fans kunnen verschillende routes aan mekaar gekoppeld worden. Zo rijdt deze trein in 2021 ook naar Londen, Wenen, Boedapest, Rome, Firenze, Verona, Amsterdam en Istanbul. In 2022 komen daar nog Praag en Geneve bij.Gastronomische menu's worden met passende klassewijnen geserveerd en bereid door Franse topchefs. De heren gaan in das en colbert, terwijl de dames zich kleden in een cocktailjurk of in het lang. Overdag mag het iets informeler maar elegant. De "Afternoon Tea" wordt geserveerd in uw privé compartiment.
Brussel - Venetie - Brussel


16/06/2021 Vanaf 3120€/pp op basis van een 2-persoonscoupé

&

09/04/2022 Vanaf 3290€/pp op basis van een 2-persoonscoupé


Programma:


Dag 1 : Brussel - Venetië

Rechtstreekse Brussels Airlines lijnvlucht naar Venetië. Motorboottransfer naar het 5*- Hotel Metropol waar u de komende 2 nachten zult verblijven. Installatie in het hotel. U heeft voldoende tijd voor een wandeling doorheen de romantische binnenstad of voor een gondeltochtje. Vrij diner en overnachting.

Dag 2 : Venetië

Ontbijt. Vrije tijd voor een individuele verkenning van de stad of voor een uitstap naar de eilandjes Murano en Burano. Vrij diner en overnachting.

Dag 3 : Venetië - Zwitserse Alpen - Brussel

Ontbijt. Motorboottransfer naar het station. Ontvangst in het Santa Lucia station. Een persoonlijke steward helpt u bij de installatie in één van de luxueus ingerichte blauw goud Wagon-lits coupés van de Venice Simplon Orient Express. Rond 11u30 vertrekt de trein door de Venetiaanse lagunes richting Italiaanse dolomieten. Kennismaking met de medereizigers en tijd voor een aperitiefje in de stijlvol gedecoreerde Bar Car “3674”. Een culinair hoogstaande driegangenmaaltijd wordt geserveerd in één van de 3 restauratierijtuigen. ‘s Namiddags kunt u genieten van het prachtige Zwitserse berglandschap dat u doorkruist. De Afternoon Tea wordt u geserveerd in uw coupé. Een culinair hoogstaand viergangendiner wordt geserveerd. Tijd voor een slaapmutsje in de

barwagon. Overnachting in uw privé slaapcompartiment.


Dag 4 : Brussel

Het ontbijt wordt opgediend in uw coupé door uw privé steward terwijl u Parijs nadert. Onderweg van Parijs naar Brussel kunt u nog genieten van een uitgebreide brunch. Aankomst in het station van Brussel-Zuid rond 14.15 uur.Supplement single / suite:


  • Aan boord van de Venice Simplon Orient Express is er geen toeslag voor single-couchettes (beperkt aanwezig). Afhankelijk van het aantal deelnemers waaruit het reisgezelschap bestaat (1, 3, 5,...) berekent uw reisagent graag uw juiste prijs. De prijs van de Grand Suite is afhankelijk van de bezetting en wordt voor u op maat berekend.


Inbegrepen


  • Rechtstreekse Brussels Airlines lijnvlucht Brussel-Venetië in economy klasse, ruimbagage incl.

  • 2 nachten in BB in een Deluxe Double kamer in hotel Metropol***** te Venetië.

  • 1 nacht aan boord van de Venice Simplon Orient Express van Venetië naar Brussel in een 2-persoonscoupé in volpension.

  • Transfers van en naar het hotel in Venetië.

  • BTW en luchthaventaksen.


Niet inbegrepen


  • Maaltijden en excursies te Venetië.

  • Dranken, fooien en persoonlijke uitgaven.

  • ReisverzekeringenComentarios


bottom of page